Visco Hasta Yatağı İmalatı

Sağlıklı ve rahat bir uyku gün boyu aktif olmayı sağlayan yegâne unsurdur. Enerji dolu ve güzel bir gün geçirebilmenin püf noktası tüm yorgunluklardan kurtulmayı sağlayan kaliteli bir yatakta uykuyu güzel almaktır. Ekonomik olduğu kadar kaliteli de olan visco hasta yatağı imalatı pek çok insan tarafından tercih edilmeye başlandı. Yanı sıra pek çok insanda bu yatağı henüz keşif edebilmiş durumda değil. 

f:id:umituz:20210426211117j:plain

Hasta Yatakları

Ekonomik Visco Yatak 

Konforun ve ekonominin aynı yerde buluştuğu visco yatak imalatı içerisinde normal sünger yatak barındırmaktadır. Sünger yatağın üzerine ise visco elastik adı verilen bir katman geçirilir. Yatakta yumuşaklığı sağlamanın püf noktası bu yataklarda yer alan süngerdir. Bir yatağın tamamen viscodan oluşması beklenemez. Tamamen visco ile yapılmış olan yataklarda içe gömülme yaşanır. Bu nedendendir ki yaylı olan yatakların üzerine de visco yerleştirilir. Başka bir biçimde anlatmak gerekir ise visco bir çeşit süngerdir. Bu sünger yatağın yumuşak bir yüzeye sahip olabilmesi adına kullanılır. Yaylı yataklarda kullanıldığı kadar sünger yataklarda da kullanılır ve oldukça konforlu bir uyku uyumayı sağlar. 

Visco Hasta Yatağı Özellikleri

Visco hasta yatakları imalatı deliksiz ve konforlu bir uyku için gerekli olan tüm özellikleri barındırması için tasarlanan yatak çeşididir. Kullanılan visco sünger ile farklı çeşitler üretilir.  Farklı boyut, elastik yapı, esnekli ve de boyutlarda üretilebilir. Sertliğin düzenlemesini sağlayan yoğunluk yapısı yatağın vücut ağırlığı dengesinin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. 

Nasa Tasarımı Olan Visco Hasta Yatağı

Visco hasta yatağı imalatı tasarımı Nasa tarafından yapılmıştır. Astronotların daha iyi uyku konforu yaşayabilmesi adına tasarlanan bu yatak çeşidi oldukça fazla tercih edilmekle beraber sıcaklığı koruyan bir sünger meydana gelmektedir. Vücut şekline göre biçimlenen bu yatak çeşidi yataktan kalkma sonucunda eski halini tekrar almaktadır. 

Kırk Yıldır Tercih Edilmektedir

Ekonomik yapısı, rahatlığı ve sağlığa faydaları ile yaklaşık kırk yıldır tercih edilen visco yatak imalatı ile üretilen yataklar basıncı dengeleme özelliğine sahiptir. Bel ve de sırt bölgesi ağrılarını en aza indirgemeye yardımcı olan bu yatak çeşidi güne zinde uyanmanın en etkili formülleri arasında yer alıyor. 

Kaliteli Uyku İçin Visco Hasta Yatakları

Visco yatak deliksiz ve rahat bir uyku sağlamaktadır. Hava dolaşımına sahip olması nedeni uykuda terleme durumunu en aza indirgemektedir. Sıcak iklimler için oldukça faydalı olan visco yatak kullanımı gece boyu rahat uyku sağlar. Yanı sağlığa zararlı olan hiç bir maddeyi bünyesinde barındırmayan visco yatak boyun ve de omuz kaslarının gevşeyerek rahatlamasına yardımcı olmaktadır.

Birey İçin İdeal Olan Uyku Pozisyonunun Sağlanmasında Yardımcı Olur

Hatalı yatış pozisyonunun sonuçlarından biri olan horlama sorununa engel olan özelliğe sahiptir. Visco yatak birey için en uygun olan yatış pozisyonu şeklini sunar. Rahat ve düzgün nefes almayı kolaylaştıran visco yatak horlama sorununun önüne geçmektedir. Kokan bir malzeme ile üretilmeyen visco yatak ilk alındığında ambalajda kaldığı için koku hisse vermektedir. Bu durum yatağın uzun süre ambalaj içerisinde durmasından kaynaklanan daha sonrasında yok olan bir durumdur. 

Çökme Problemine Son

Visco yatak kullanan bireylerin en çok dile getirdiği memnuniyet yatakta çökme sorunu yaşanmamasıdır. Kilo ve yatış biçimine göre şekil alan visco yatak yataktan kalkıldığı zaman eski halini tekrar alma özelliğine sahiptir. Üretiminde yay kullanılmayan bu yatakta batma ya da ağrı hissi sıfırdır. Unutulmaması gereken başka bir husus ise kullanım zamanına paralel olarak yatak süngerinde aşınma yaşanabilmesidir. Çökme meydana gelen visco yatakların genel olarak kalitesi olmayan, ucuz malzemelerden meydana gelmesidir. Kaliteli ve iyi malzemeden üretilmiş olan visco yataklarda herhangi bir problem yaşanması oldukça düşüktür. Bu nedenle visco yatak alacak bireylerin kaliteye önem vermesi gerekmektedir. Visco hasta yatağı kiralama da bir seçenektir.

Visco Yatak Tercihi

Kullanımda vermiş olduğu konfor nedeni ile visco yatak imalatı tekniği ile üretilen visco yataklar oldukça fazla tercih edilmektedir. Vücut şekline tam olarak ayak uyduran, terlemeye neden olmayan, herhangi bir ağrıya neden olmayan özelliği ile oldukça fazla tercih edilen bu yatak hormala sorunu yaşıyorsanız bu konuda yardımcı olacaktır. Antibakteriyel özelliği bulunan visco yataklarda küflenme y da mantar sorunu yaşanmamaktadır. Uyku süreci boyunca herhangi bir ağrıya neden olmayan visco yatak sağlık açısından oldukça fayda sağlamaktadır.

Kaynaklar:

  1. https://www.hasta-yataklari.com
  2. https://www.radikalmedikal.com
  3. http://sosyalpaylasim.livedoor.blog/hasta-yataklari.html