Havalı Yatak Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Havalı hasta yatağı, uzun süre yatakta yatacak olan hastalar veya kısa süre olarak yatakta kalmak zorunda kalan hastalar için tasarlanmış bir çeşit hasta yatağıdır. Havalı hasta yatağı diğer yataklardan farklı bir şekilde tasarlanmıştır. İstenildiği zaman şekli değiştirilip ayarlanabilir. Hareketli iskeleti sayesinde de şekilden şekle girebildiği gibi oturur konuma gelip ayak kısmını yukarıya kaldırabilir. Havalı hasta yatağında çeşitleri bulunmaktadır. Bunları yaparken de uzman ekiplerin bulunduğu firmamız hasta ve hasta yakınlarına tüm bilgileri doğru bir şekilde aktarmaktadır nasıl bir yatak seçilmesi konusunda en doğru şekilde yardım etmektedir. Diğer hasta yataklarından farklı olarak bazı özellikleri ve fonksiyonları vardır ve bu konuda da çeşitlendirilmişlerdir. Firmamız bu konuda kullanım amacına yakın bir şekilde ve ihtiyaç doğrultusunda olanak sağlar. Havalı hasta yatağı, motor tipine göre, yatak modeline göre v

Hasta Yatağı

Havalı Hasta Yatağı


e kullanım şekline göre 3 farklı pozisyonda karşımıza çıkar.

Motor Tipine Göre Havalı Hasta Yatakları Nasıldır?

1, 2, 3 ve 4 motorlu olmak üzere yatak modelleri bulunur. Motorun sayısı genel olarak hastanın yatak büyüklüğüne, genişliğine yine hastanın fiziksel özelliklerine ve hastalığına göre kriterlere ayrılır. Örneğin bir hastanın fiziksel olarak hareketinin sınırlı olması daha yüksek motor sayısına sahip olan havalı hasta yatağı tercih etmesi gerektiği bilinmektedir. Çocuklar için tasarlanmış olan havalı hasta yatakları ise 1 ya da 2 motor olması onlar için yeterli olacaktır.

Yatak Modeline Göre Havalı Hasta Yatakları Nasıldır?

Havalı yatak modeline göre boru tipi veya baklava dilimi olarak ikiye ayrılır. Boru tipi dediğimiz yatak modeli, daha pahalı olması ile birlikte baklava dilimi ise daha düşük bir maliyettedir ve hastalar için kullanıma daha pratiktir. Firmamız sizlere ekonomik hasta yatağı kiralama hizmetleri de sunuyor.

Kullanım Şekline Göre Havalı Hasta Yatakları Nasıldır?

Kullanım şekline göre denildiği zaman burada dikkat edilmesi gereken şey, en başta hastanın fiziksel yapısı ve tuvalet ihtiyacı, banyo ihtiyacı, yaşı, cinsiyeti, hasta yakınlarının istediği malzemeler ve daha birçok sebepler yüzünden tasarlanmış olarak karşımızdadır. Bu konu hakkında firmamız ile iletişime geçip ve firmamızın bünyesinde bulunan uzman ekipler sayesinde en iyi ve doğru bilgiyi alabilmek mümkündür. Aynı zamanda kiralayabilmek ya da satın alabilme sürecinde de hasta ve hasta yakınlarına en doğru şekilde nasıl tercih etmeleri gerektiği konusunda yardım etmektedirler.