Çocuk Hasta Yatağının Önemi Nedir?

Hastanın tedavisi sırasında ve tedavi sonrası iyileşme döneminde hastanın yatağını kullanması çok önemlidir. Bu hem yetişkinler hem de tedavi gören çocuklar için geçerlidir. Küçük çocukların hastalık ve tedavi sürecinde ihtiyaç duydukları bakımı alabilmeleri için beşik kullanımı oldukça önemlidir. Çocuk modelleri, küçük çocukların fiziksel ve fiziksel özelliklerine göre uyarlanmıştır.

f:id:umituz:20211129163012j:plain

Hasta Yatağı

Yetişkin yatağından farklıdır. Bu nedenle, yetişkin yatağı mevcut olsa bile, köpek yavrusu tedavi edilirken bir beşik sağlanmalıdır. Çocuk yatakları genellikle 70x150x45 boyutlarında tasarlanmaktadır, bu doğru boyuttur. Anti bakteriyel özelliklere sahiptir ve aseptik olarak muhafaza edilebilir. Renklendirme özel kanserojen toz boya ile yapılmakta olup, baş, ayak ve tırabzanlar kolay temizlenebilir ve anti bakteriyeldir.

Çocuk Hastane Yatakları Fiziksel Olarak Ne Şekilde Olmalıdır?

Çocuk hastane yatakları çocuklar için özel olarak tasarlanmalıdır. Önemli soruların yanı sıra sürekli ilaç kullanan ve yatakta kalması gereken çocuk hastalar için serum yerleştirme boşluğunun olması çok önemlidir. Yerden yüksekliği çocuklar için uygun olacak şekilde yapılan yataklara öncelik verilmelidir. Çocuğun yatak modeli ayak ve baş kısımlarını hareket ettirebilmelidir. Çocuk can sıkıntısını önlemek için TV seyretmek, kitap okumak ya da işle meşgul olmak için hastanın yatağını istenilen konuma taşıyabilir. Hasta yatağı kiralama

Çocuk Yatağında Obez Çocuk Olması Durumunda Ne Yapılmalı?

Tüm yetişkinler aynı fiziksel özelliklere sahip değildir ve tüm çocuklar eşit yapılmaz. Yemek yedikten sonra aşırı kilolu olan veya doğumdan sonra aşırı kilolu olan bir çocuk, obez olduğu anlamına gelir. Bu durumda, bir çocuğun sağlık sorunudur. Bu tür çocukların normal bir yatakta uyuması doğru değildir.

Hasta yatağı modelleri artık her açıdan öne çıkan hastane ürünlerinden biri haline gelmiştir. Teknoloji ilerledikçe, daha fazla hasta yatağı modelleri ve özelliği mevcuttur. Hasta yatağı modelleri tek bir şekilde tasarlamak tamamen doğru değildir. Çünkü hasta asla tek tip olamaz. Cinsiyet farklılıkları en büyük özellik olarak karşımıza çıkıyor. Sadece kadın, sadece erkek veya sadece çocuk yatağı olarak da kategorize edilebilecek birçok hasta yatağı modeli ve türü vardır. Her birinin kendine has özellikleri vardır. Örneğin sadece bayanlara özel hasta yatakları kadınların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmaktadır.