Hasta yatakları Ne Kadar Süre İle Kullanılır?

Hasta yatağı modelleri oldukça fazladır. Her yatağın kullanım süresi değişkenlik gösteriyor. Hasta yatakları en az 6 ay olmak üzere uzun süreler boyunca kullanılabiliyor. Uzun süreli olarak hasta yataklarında tedavi görecek olan hastaların yatak çarşafları sık sık değiştirilmeli ve yataklar düzenli olarak bakıma gönderilmelidir. Bu şekilde yataklar daha kullanışlı hale gelirler ve ömürleri daha uzun olur. Hastalar için havalı olan hasta yatağı tercih edebilirsiniz.

Hasta yatakları hangi özelliğe sahip olursa olsun belli bir kullanımdan sonra bakıma gönderilmelidir. Hasta yatakları pek çok modelde ve kalite de bulunabiliyor. Hastalar tedavi süreçleri boyunca yatar pozisyonda oldukları için pek rahat edemezler. Bir de kullandıkları yatak modellerinde sorun varsa, kalite iyi değilse hasta da yatak yaraları oluşur. Havalı olan hasta yatakları sayesinde yatak yaraları meydana gelmez ve yara varsa belli bir süre sonra Bu yataklar sayesinde geçer.

Hasta Yatakları

Hasta Yatağı Seçimi?

Hasta yatağı seçilirken pek çok konuya dikkat edilmesi gerekiyor. Hasta yatağının konforu için hareket kabiliyetine sahip olan motorlu yataklar vardır. Çift motorlu olan veya farklı mekanizmada üretime geçmiş olan yataklardır. Bu yataklar elektronik kumanda sayesinde çalışıyor ve hareket fonksiyonu sağlıyor. Normal bir yatakta yatan hastanın iyileşme süreci oldukça zorlu geçer. Bunun sebebi ise hasta yatakları hastalar için özel olarak üretilmişken normal yataklar hasta olmayan bireyler için üretilmiştir.

Hasta yatakları hem hijyenik hem de anti bakteriyel bir özelliğe sahiptir. Kolay temizlenebilir özellikleri sayesinde hasta bakıcılarına zorluk çıkarılmıyor. Aynı zamanda hastaya bakan refakatçi de işlerini daha kolay bir şekilde yapabiliyor. Bu yataklarda fren sistemi de bulunuyor. Bu sayede yatağı istediğiniz yerde durdurabilirsiniz. 

Hasta Yatakları Ne Kadar Süre İle Kiralanır?

Hasta yatağı fiyatları  isteğinize göre değişkenlik gösteriyor. Hasta yatağına ihtiyaç duyuyorsanız ve kiralama yapmak istiyorsanız; hasta yatağı kiralama işlemlerini medikal firmalar ile yapabilirisiniz. İstediğiniz firmadan hizmet alabilme hakkına sahipsiniz. Hasta yatağını kurmak gibi bir derdiniz olmaz. Hasta yatakları belli zaman aralıklarında kullanıldıktan sonra bakımları yapılıp tekrar kullanılmalı.

Hasta Yatağı

Hasta yatakları belli aralıklar ile kullanılmalıdır. Uzun süreli kullanıma maruz kalan hasta yataklarında eğilme, bükülme ya da hasta yatağının işlevini yerine getirememe gibi bir sorunu meydana gelebilir. Hasta yatakları düzenli olarak bakıma gönderildiğinde daha uzun ömürlü bir kullanım sağlamış olur ve bu şekilde ekstra bir masraf ortaya çıkmaz.