Hangi Hastalık Türlerinde Hasta Yatakları Kullanılır?

Hastanede tedavisi biten ve evde tedavisine devam eden hastalar için uygun yatak seçimi tedavi sürecinin olumlu geçmesi aşamasında çok etkilidir. Hastanın bakımında hareket ettirilmesi ya da baş ve ayak konumunun değiştirilmesi konusunda üç ya da dört motorlu hasta karyolası seçenekleri kullanılır. Hasta yatağı seçeneklerinde önceliğiniz yatağı kullanacak kişinin hastalığına uygun yatak olmasıdır. Doğru yatak seçimi ile hastanın iyileşme süresi kısalarak, daha rahat bir bakım konforu sunacaktır.

f:id:umituz:20200612230215j:plain

Hasta Yatakları

Hastaya uygun yatak seçimi nasıl yapılır?

Hasta yatağı seçiminde hastanın gördüğü tedaviye uygun yatak seçimi dikkat edilmesi gereken ilk noktadır. Bu konuda yapılacak bir hata hastanın tedavisini zorlaştırır ve acılı bir süreç yaşamasına neden olur. Hasta yatağı seçiminde yatağın hareket ettirilebilir özellikte olması, hava alması ve su geçirmez olması önemli noktalardır. Omurga hastalıklarında ya da kalp hastalıkları sonrasında hasta yatağı tercihi tedaviye olumlu etki sağlar.

Evde bakım sürecinde kullanılan havalı yatak çeşitlerinden biri havalı hasta yataklarıdır. Havalı hasta yatakları kalça çıkığı, kemik kırığı gibi hastalıkların tedavi sürecinde kullanılır. Havalı hasta yatağı tercih edilerek hastanın kemiklerinin tedavisi sürecinde vücutta yara izi oluşumunun önüne geçilmesi hedeflenir. Felçli hasta yatağı da yatalak hastaların tedavileri için özel olarak kullanılması gereken bir hasta yatağıdır. Eğer felçli bir hastaya bakılacaksa özellikle tuvalet ihtiyacını karşılayabileceği lazımlıklı hasta yatakları tercih edilmelidir. Başlığının hareket edebilmesi ile hastanın bakımı daha rahattır ve sık sık kaldırılmasına gerek kalmaz. Bu yataklar aynı zamanda kumandalıdır. Bir diğer hasta yatağı ise motorlu hasta yatağıdır. Bu yatağı da felci hastanın bakımında kullanabilirsiniz. Yatalak hastalar için tercih edilmesi gereken bir diğer hasta yatağı çeşidi ise otomatik hasta yatağıdır.

f:id:umituz:20200612230241j:plain

Havalı Hasta Yatağı Modelleri

Kiralık hasta yatakları

Firmamız olarak hastaların tedavisi için en uygun hasta yataklarını sizlerle buluşturuyoruz. Hasta yatağı fiyatları seçeneklerinin yanı sıra hasta yatağı kiralama yöntemi ile ekonomik fiyatlara size en uygun yatağı sunarken yatağı kullanacak kişinin tedavisine en olumlu katkıyı sağlayacak hasta yatağı konusunda da bilgilendirme vererek destek oluyoruz.