Gamze Sinem Çağlar

Profesör Dr. Gamze Sinem Çağlar Ankara’nın en iyi koleji olan TED koleji mezunudur. Buradaki eğitimini 1992’de tamamlayarak aynı yıl girdiği üniversite sınavında göstermiş olduğu büyük bir başarı ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimi almaya başladı. Derslerinde gösterdiği başarı ile tıp eğitimini sorunsuz bir şekilde tamamlayarak 1998 yılında üniversiteden mezun olarak Tıp doktoru unvanına sahip oldu. Gamze Sinem Çağlar mezun olduğu 1998 yılında ihtisası için Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastanesi’nde görev yapmaya başladı. 2003 yılında aynı hastanede Kadın Doğum Hastalıkları ve Doğum uzmanı olmuştur.

2004 yılında uzman doktor ve başasistan olarak Etlik Kadın Hastalıkları Doğum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet vermeye başlamıştır.

2005 yılında Almanya’ya giderek burada tüp bebek eğitimi almıştır. Ülkenin en iyi üniversitesinin laboratuvarında çalışmalar yürütmüştür. Aldığı eğitimler T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından Üremeye Yardımcı Tetkikler sertifikası ile onay alarak bu bilgi ve tecrübeler ile hizmet sunmaya başlamıştır.

f:id:umituz:20200609175133j:plain

Prof. Fr. Gamze Sinem Çağlar

2006 yılında Özel Ankara Tüp Bebek Merkezi’nde uzman doktor olarak görev alan Gamze Sinem Çağlar burada iki yıl kadar hizmet sunmuştur.  2008 yılında Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları Ve Doğum Anabilim Dalında görev almış ve aynı hastanede 2011 yılında yardımcı doçent olmuş 2012 yılında ise doçentliğe yükselmiştir. 2017 yılı itibari ile Gamze Sinem Çağlar profesör kadrosu alarak hizmet sunmaya başlamıştır. Şimdilerde özel kliniğinde ve Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde hizmet veren Doktor Gamze Sinem Çağlar iyi derecede İngilizce ve Almanca biliyor. Başarılı profesör ulusal ve uluslararası dergilerde birçok sayıda makale yazmıştır.

2015-2016 yılları arasında Valencianİnfetilite Enstitüsünde ‘Biotechnology of Human Assisted Reproductionand Embryology’ konusunda master programını üstün bir başarı ile tamamlayan Gamze Sinem Çağlar 2017 yılında Avrupa Endoskopi Derneği tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda ‘minimal İnvazif Jinekolojik Cerrahi’ sertifikasını almıştır.

Hangi Hastalıklar İle İlgilenir

Profesör Dr. Gamze Sinem Çağlar başarılı bir kadın doğum uzmanıdır. Bu sebeple kadın hastalıkların birçoğuyla ilgilenir ve en son teknik yöntemler ile hastalarına hizmet sunmaya çalışır. Doktor kısırlık tedavisi ve tüp bebek işlemleri ile çocuk sahibi olmak isteyen kişiler için etkili ve başarılı yöntemler kullanarak müdahale ediyor. Ayrıca kısırlık tedavisi sırasında yapılan ilaç tedavileri ile hastanın gebelik şansının en yüksek olduğu dönemler belirlenmeye çalışılır. Kadınların sıklıkla rahatsızlık duyduğu miyom tedavilerinde de doktor sunduğu pratik miyom ameliyatları ile bu şikayetlere son veriyor. doktor bu konuda tüm hastalarını uyararak miyomlara zamanında müdahale edilmediğinde farklı hastalıklara yol açabilir düşüncesi ile kadınların bu konuda cesaretli olmalarını ve biran önce bir uzana görünmeleri gerektiğini dile getirmiştir. Yumurta dondurma işlemleri ile yakın gelecekte anne olmak istemeyen ya da kanser gibi hastaların taşıyan bayanların yumurtalıkları başarılı bir şekilde dondurularak ileride yeniden anne olmaları sağlanır. Bu alanlar dışında ilgilendiği diğer uzmanlık alanları ise şöyledir; çikolata kisti tedavisi, rahim alma ameliyatı, polikistikover sendromu, asospermi gibi konularda gelen tüm hastalarına hizmet sunar.

Tedavi Yöntemleri

Ooforektomi, vajina daraltma, vajina iç dudak estetiği, infertilite tüp bebek, infertilite cerrahi, destekli yuvalama, jinekolojik cerrahi, koterizasyon,  doğum öncesi eğitim ve bayanların doğuma hazırlığı gibi tedavi yöntemlerini kullanan uzman Doktor Gamze Sinem Çağlar özel kliniğinde gelen tüm hastaları ile yakından ilgilenerek sorunlarını gidermeye çalışıyor. https://www.drgamzecaglar.com adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

İlgili Linkler:

  1. Endometriozis Ankara
  2. Histerektomi