Kimler Hasta Yatağını Ücretsiz Alabilir?

Hasta yatağı birçok nedenden dolayı hastalar tarafından tercih edilmektedir. İnme, doğum, doğuştan gelen hastalıklar, kazalar ve diğer sebeplerle hastaneye yatan kişiler daha konforlu hastane yataklarını tercih etmektedir. Tamamen hareketsiz veya kısıtlı hareket kabiliyetine sahip kişiler, daha sağlıklı bir geleceğe sahip olabilmeleri için her zaman hastane yatağı kullanmalıdır. Hasta yatağı farklı tiplerde üretilerek hem hastalara hem de hasta yakınlarına önemli faydalar sağlamaktadır. Hastane yatakları, sık sık evde bakıma ihtiyaç duyan kişiler için önemlidir. Engelli vatandaşlar yatakları ücretsiz olarak satın alabilirler.

hasta yatağı

hasta yatağı

Hasta yatağı modelleri kapsamında standart yataklar hastaya özel özellikleri nedeniyle ergonomik olarak pazarlanmaktadır. Sonuç olarak hasta artık tedavi sırasında bel ya da bel ağrısı gibi problemler yaşamıyor, rahat yürüyebiliyor ve her şeyden önce hastanın hareketi kolaylaşıyor. Hasta yatağı sayesinde hasta hızlı bir şekilde istenilen pozisyona taşınabilir. Aynı zamanda yatak ortopedik olduğundan hasta kendi vücuduna göre şekillendirebilir ve ağrı hissetmez.

Konvansiyonel Yataklar Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konvansiyonel yataklar zamanla rutubetten dolayı bel ağrısı, tutukluk ve yaralanmalara neden olabilir ancak hasta yatağı özellikleri bu şikayetleri ortadan kaldırır. Farklı modellerde bulunan hastane yataklarımız ağırlıklı olarak uzaktan kumanda ile ayarlanabilmektedir. Saniyeler içinde hasta oturma pozisyonundan yatma pozisyonuna geçebilir. Bu özel yataklar sayesinde hastalar kolaylıkla bir yerden bir yere taşınabilir. Örneğin, bir hastayı bir odadan diğerine taşırken, yatağın kolay hareket etmesi için tekerlekler vardır, böylece hastayı tutmak zorunda kalmazsınız.

Hasta Yatakları Önemi

Hastalar genellikle hastalık nedeniyle hastaneye yatırılır veya dinlenir. Ancak geleneksel yatak bakım ve tedavilerini hastalık ve sağlık sorunlarına yönelik olarak kullanmaya çalışmak oldukça rahatsız edici durumlara yol açabilmektedir. Bunun ana nedeni, bu yatakların insan anatomisine mükemmel uyum sağlamasının yanı sıra, fiziksel yoksunluk sırasında insanlara tıbbi destek sağlamasıdır. Şişme yatağı konumlandırmak için özel olarak tasarlanmış bir mekanizma optimum hasta hareketini sağlar.

Kendi evinizin rahatlığında tedavi olmayı tercih ediyorsanız, hastane yatağı kiralamak veya satın almak uygundur. Bazı hastaların hastanede kalış süresi kısa olurken, bazı hastaların tedavisi uzun ve zahmetlidir. Bu gibi durumlarda ileri teknolojiye göre geliştirilen yatak modelleri hastanın uzanmak yerine özgürce hareket etmesini sağlar.  Hasta yatağı fiyatları günümüzde farklılık gösterir.