Hasta Yatağı Önemi

Günümüzde birçok hastanede kullanılan hasta yatağı ürünlerine ev kullanımı için de ihtiyaç duyulmaktadır. Profesyonel hasta yatağı modelleri hastalar için gerekli ve faydalı ürünler listesinde yer almaktadır ancak bu yatakların iki kullanım alanı vardır. Manuel tip ve elektrikli motor tipi olarak sınıflandırılır.

Evde bakım alan hastaların ihtiyaçlarının bir kısmı devlet tarafından karşılanıyor. Ülkemiz mükemmel tıbbi bakım sunmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ilimiz Türkiye'nin dört bir yanında donanımlı hastaneleri ve aile sağlığı merkezleri ile üst düzeyde hizmet sunmaktadır. Ancak devletimiz evde hastaların kullandığı hasta yatağı ürünlerinin sosyal güvenlik kurumunca karşılanmadığını bildiriyor. İhtiyacınız olan sağlık ürünlerini temin ediyoruz.

hasta yatağı

hasta yatağı

Sağlık insanlar için önemli bir konudur. Hayatımız boyunca ufak tefek aksilikler dışında arzu edilmeyen durumlarla karşılaşabiliriz. Başımıza gelebilecek ciddi hastalıklarla olabileceği gibi akraba, eş, arkadaş ya da çocukların başına da gelebilir. Bu gibi durumlarda tedavi sürecine giren hasta ciddi sorunlarla karşılaşır. Örneğin; hastane ortamından sonra sevilen birinin felç geçirmesinin evde tedavi edilmesi gerektiği düşünülürse, hastane ortamında yani tedavinin yapıldığı ev ortamında da aynı koşullar tedavi için bir alan oluşturur.

Havalı Yatağı Devlet Karşılıyor Mu?

Yatalak, felçli ve uzun süre hastanede yatan hastaların tedavi süresince tıbbi ekipman kullanması gerekecektir. Elbette normal hastane yatağı bakımına göre daha ciddi sağlık sorunlarının oluşabileceği akılda tutulmalıdır. Sağlık alanında her geçen gün iyileştirmeler yapılırken, imalatçı firmalarla da pek çok araştırma yapılıyor. Tabi ki bakıma muhtaç hastaların hastane yataklarını kullanabileceğini söyledi. Sigorta söz konusu olduğunda, temel tıbbi ürünlerin maliyetidir. Hasta yatağı kiralama fiyatları günümüzde farklılık gösterebilir.

Sağlık Merkezleri Yatakları Karşılıyor Mu?

Hasta yatağı kısmen tıbbi tesisler tarafından devralınır. Bu sayede sağlık merkezleri hasta yatağı ihtiyaçlarını doğrudan karşılayabilmektedir. Bu bağlamda göz ardı edilmemesi gereken bir şey var. Hasta yakınları, sağlık kurumunun raporu ve reçetesi ile doğrudan ilgili kuruma gitmek yerine, yatağı satın almak için medikal firmaya gidiyor. Bu nedenle sigorta kapsamında olmayacaktır. Raporunuzu ve reçetenizi aldıktan sonra, başvurunuzu yapmak için eyalet sağlık departmanınıza veya ilgili sağlık kurumuna gitmeniz gerekecektir. Bu talep sonucunda sosyal güvenlik kurumu hastanın yatağını doğrudan hastanın adresine gönderecektir.