Hasta Yatağı İmalatında Kaliteli Tasarımlar

Hasta yatağı ürünleri; Hastanın sırt, baş, kalça ve diğer bölgelerine rahatlık sağlamak için özel olarak yapılmış mekanik yatak türüdür. Bu yataklar hasta konforu için kullanılmaktadır. Yatak hastanede ama evde de kullanılabilir. Yükseklik ayarı hasta yatağı kategorisini oluşturmuştur. Normal bir yataktan farklı olarak, hastanın düşmesini önlemek için özel korkuluklar ve bir başlık ile inşa edilmiştir, bu nedenle adı hasta yataklarıdır. Hastane yataklarını normal yataklardan ayıran birçok özellik bulunmaktadır. Bu özellikler hastaların rahat uyumasını sağlar.

Hasta Yatakları Özellikleri Nelerdir?

Bu özellikler: Şilteler, yatarken vücudun anatomik pozisyonuna göre sağlam ve rahattır. Normal tedavi sürecinde hastaların rahat uyuduğu doğrudur. Karyola yanlarında trabzan vardır. Bu korkuluklar hastaların düşmesini engeller ve onlara güvenlik hissi verir. Yatak başlığı özellikle rahattır. Karyola ayakucunda ve başlıkta destekler mevcuttur. Bu destekler hastanın rahat bir şekilde yatmasını sağlar. Hasta yatağı kiralama süreci oldukça önemlidir.

Bu yataklar yükseklik ayarlı sistem ve kumandalara sahiptir. Hasta yatakları bulundukları yere ve donanım fonksiyonelliğine göre tiplere ayrılmaktadır. Bunlar: Hem hastanelerde hem de evde bir mobil yatak modeli olan hasta yatakları ile ilgili olarak hastaların fiziksel ve sosyal bakımını destekler. Bu sınıflandırma, yataklar ve ekipmanlarıyla ilgili deneyimlerimize dayanmaktadır.

Hasta Yatakları Kullanımı

Hareketli başlıklar, ayaklıklar, yatak tekerlekleri, korkuluklar ve IV askıları bu yatakların vazgeçilmez bileşenleridir. Bu yataklar ekipman ve egzersiz deneyimine göre sınıflandırılır. Hasta yatakları donanımlarına göre hastane tipi ve ahşap yataklar olarak ayrılmaktadır. Hastane ortamı dışında bir görüntü sağladığı için tercih edilmektedir. Bu durumda hasta ruhsal olarak daha huzurlu hale gelir. Örneğin bu yataklar genellikle huzurevlerinde kullanılır ve geriatrik yataklar olarak da bilinir.

Ekipmanların yanı sıra hasta yatakları da hareketliliklerine göre sınıflandırılır. Bu rulmanlar elektrikli ve manüel olarak bilinir. Elektrikli hastane yatakları tipik olarak bakıma muhtaç hastalar için geliştirilmiştir. Bu yönlendiren bağımlılığı en aza indirilir. Bu, hastanın bağımsız hareket etmesini sağlar. Bu nedenle evde tedavi gören hastalar tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu yatakların sadece baş ve ayak kısımları hareket etmektedir. Teknik olarak insan gücü ile hareket ettirildiği için manuel yatak olarak adlandırılır. Hasta yatağı fiyatları günümüzde farklı düzeydedir.

hasta yatakları

hasta yatakları