Hasta Yatak Temizliği Ve Bakımı Nasıl Olmalı?

Hastaların genel vücut temizliğinin yanı sıra  hasta yatağı da temiz olmalıdır. Hijyen bakımından titizlikle bakılması gerekir. Aksi haldeenfeksiyon riski artabilir. Hasta yatağının ve bulunduğu ortamın hastayı da düşünerek sağlıklı olması sağlanmalıdır. Odanın hava atmosferinin de ayarlanması önemlidir. Hasta yataklarını yaparken odanın havalanması pencere ya da kapının açılması gerekmektedir. Hasta yatağı bakımı da belli aralıklar ile yetkili kişiler tarafından yapılmalıdır.

 Hasta Yatağı Nasıl Temizlenir?

Hasta yatakları yatarak tedavi görmek durumunda olan hastalar için üretilen yataklardır. Bu nedenle hastalara uygun ortam seçilip yatırılmaları daha sağlıklı olacaktır. Bildiğimiz üzere çeşit çeşit hasta yatakları vardır. Hasta yatağı türü bakımından, oldukça zengin yataklar seçilmelidir. Temizlenmesi kolay yataklar olmalıdır. Aksi halde hasta yakınları zorlanabilirler. Genellikle hasta yataklarında bulunan kumanda yardımı ile hasta yataklarının pozisyonunu, hareketliliğini değiştirerek önceden ayarlanan temiz bir ıslak bez yardımı ile temizleme işlemi yapılır. Hastanın sağlığını düşünerek kullanılan temizlik maddelerine de dikkat edilmesi gerekir. Günlük olmasa da hastanın kullanım şartlarına uygun olarak hasta yatakları kontrol altında tutularak temizlenmelidir.

Çok kirli bir durum da  hafta da iki kez temizlenmesi şarttır. Hijyenik bir ortamda hasta daha sağlıklı olacaktır. Çünkü sağlığa uygun bir ortamda hasta daha çabuk iyileşecektir. Hasta yatağında hastaya temas eden örtüler sıkça değiştirilmelidir. Renkleri bakımından koyu ve açık renkler uygun yüksek derece ayarlarında yıkanmalıdır. Sonrasında yıkanan ve kuruyan örtüler ütülenerek daha da sağlıklı bir kullanım sağlanmalıdır. Temizlik hastanın sağlıklı ve sıhhî bir ortamda tedavi görmesi için gereklidir. Sıkça değişen örtüler hastanın iltihap riskini düşürür. Bu yataklar pek çok hasta için hayati önem taşımaktadır. Bu yüzden hasta yatağı fiyatları özelliklerine göre belirlenmektedir.

hasta yatağı

 Hasta Yatağı Kiralama Nasıl Olmalıdır?

 Özellikle hastaya alacağınız hasta yatağı hakkında bilmeniz gereken konular vardır. Aldığınız ürünün araştırmasını yaparak özelliklerini öğrenebilir ve öyle bilgi sahibi olabilirsiniz. Hasta yatakları şuan ki ileri teknolojide üretildikleri açıcından, özellikleri çok olacağından medikal ürün satan ya da internet üzerinden yatağın özelliklerini bulabilirsiniz. Son teknoloji bakımından hastaların daha rahat konforlu yatakta yatmalarına İmkân vardır. Hasta yatağı kiralama şeklinde de alınabilir. Bu tamamen yatan hastanın tedavi durumuna göre belirlenmelidir.