Hasta Yatağı Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hastane yatağı satın almadan önce bilmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu ürünler uygun fiyatlıdır. Buna sahip olmak zorunda değilsin. Hastane yatağı da kiralayabilirsiniz. Hasta, hastane yatağında yaralanabilir. Hasta yatağı modelleri çok çeşitlidir. Farklı işlevleri vardır.

Hasta yatağı kurumu esnasında iskelet kısmının sağlam olması oldukça önem teşkil eder.  Bunun nedeni, hasta yatağının altında yatağın etrafında kullanıma uygun olması gereken bir boşluk olmasıdır. Hasta yatağı ile yatan hastaların yaşlı, felçli, geçici olarak yatalak veya ömür boyu ihtiyaç duyduğu unutulmamalıdır. Hasta konforu ön planda olduğu için ortopedik ve şişme yatak modelleri de tercih edilmelidir.

Hastanın belirli hareketleri çok daha rahat yapabilmesi için gerekli fonksiyonlara sahip olan hasta yatağı modelleri, dayanıklılıkları ve rahatlıkları sayesinde çok daha rahat bir yürüyüş süreci sağlar. Hastanın kolayca erişebileceği yükseklikteki yataklar, kullanılan raflar ile üst düzey konfor sunar.

2 Motorlu Hasta Yatağı Özellikleri

Hasta yatağı modelleri 2 motorlu (Two Motion) hasta yataklarının özellikleri; Hastanın baş ve ayaklarının yukarıya ve aşağıya indirilmesine imkân veren 2 adet motorlu yatağa ihtiyacı vardır. Yatağın baş ve ayak yükseklikleri, bu yatağı hareket ettiren elektrik motoruna bağlı manuel kontroller kullanılarak kolaylıkla ayarlanabilmektedir. Genellikle 150 kg ağırlığındaki bir hastayı kaldırabilecek iki adet seyyar hastane yatağı yapılır.

İki motorlu yatağı karakterize eden unsurlar, başlık ve korkuluk imalatında kullanılan malzemelerdir. Bu malzemeler demir, plastik, ahşap, alüminyum gibi malzemelerdir. Aynı zamanda bu tür malzemelerin hasta yatağı fiyatlarına doğrudan etki ettiği ortaya çıkıyor. 2 motorlu yatak işlevi, evde bakımda en yaygın modellerden biridir. Motor işlevi artan hasta yatağı fiyatı da artar.

f:id:umituz:20210426211117j:plain

Hasta Yatağı

3 Motorlu Hasta Yatağı Özellikleri

3 motorlu (üçlü hareket) hasta yatağının özellikleri; Üç fonksiyonlu hastane yatağı, çift fonksiyonlu hastane yatağının tüm özelliklerine sahiptir. 3 hareketli yatağın işlevine ait çift kişilik hareketli yatağın değil, üçüncü ve en önemli özelliği ise 3 hareketli yatağın genel olarak yukarı aşağı hareket edebilme özelliğine sahip olmasıdır.

Pistonlu motor olarak da bilinen bu rulman türünün yük taşıma kapasitesi 200 kg ile 300 kg arasında değişmektedir. Üç motorlu bir hastane yatağı, iki motorlu bir hastane yatağından daha pahalıdır. Çünkü daha fazla işleve ve özelliğe sahiptir. Hareket kabiliyeti daha fazladır.

Güvenlik, aile üyenizin güvenliği kolaydır, korkulukları yatağın her iki tarafına monte edin. Bu hastanın düşmesini önleyecektir, ancak aile üyenizin hareket etmesi veya daha iyi ayarlanması gerekiyorsa uygun önlemler alınmalıdır. Bir hasta yatağı boyutu hastanın boyutuna bağlı olduğundan, uyarlana bilirlik çok önemlidir.

Yataklarınız, sevdiklerimizin huzur içinde yatabilmesi için yeterince büyük olmalıdır. Yüksekliği istediğiniz zaman ayarlayabileceğiniz için yüksekliği ayarlanabilir bir yatak da bu durumlarda çok önemlidir. Bu, hastayı kaldırmayı kolaylaştırır ve hastayı kaldırırken olası kazaları azaltır.

Hasta Yatak Ücretlerini SGK Karşılar mı?

Hasta yatak ücretini belirli koşullarda SGK öder. Bunun için yapmanız gerekenler; Doktor tavsiyesi üzerine hastanın yatağa ihtiyacı olduğuna dair rapor alınır. Tek yapmanız gereken hastanenin hazırladığı bu raporla ISS'ye gidip raporla başvurmak.Sağlıklı bir yaşam, herkesin istediği ve her şeyin en iyisini dilediği gerçek bir hazinedir. Sağlığın yaşamdaki yeri hemen hemen her şeyle bağlantılı olduğu ve sağlığın dokunmadığı hiçbir alan olmadığı için çok değerlidir. Hasta yatağı kiralama fiyatları da bu belirlemede önem arz eder.

Özellikle insan ömrünün öngörülemez ve nispeten kısa olduğu ve hayatın akışının çok hızlı ilerlediği bir dönemde, sağlığın önemi konusunda geniş çaplı çalışmalar ve çabalar yürütmek mantıklıdır. Her yaştan insanın yaşamının belirli evrelerinde geçici veya kalıcı olarak yaşadığı sağlık sorunları, insan yaşamının ne kadar hassas ve değerli olduğunu da hatırlatmaktadır. Hastalıklar ortaya çıktığında hastane yataklarının gerekli bir tıbbi araç olarak kullanımı yaygınlaşmaktadır.