Hasta Yatağı Bakımı Nasıl Yapılır?

Hasta yatağı, hastaların konforu, güvenliği ve sağlık durumlarının korunması için hayati önem taşıyan cihazlardır. Hastane ve sağlık kurumlarında hastaların hastane odalarında konforlu ve güvenli bir ortamda kalmalarını sağlamak için hasta yataklarının düzenli bir şekilde bakımının yapılması gerekmektedir

Neden Teknik Bakım Gerekli?

Hasta yatağı modelleri belli aralıklar ile düzenli bir şekilde bakımı, ürünün uzun ömürlü ve güvenli kullanımını sağlamak için gereklidir. Teknik bakım işlemlerinin yapılmaması durumunda, hasta yataklarının sağlık ve güvenlik standartlarına uygunluk göstermeyebileceği gibi, hasta yataklarının verimliliği de azalabilir.

Bakım İşlemlerinin Sıklığı

Teknik bakım işlemleri, ürünün türüne ve kullanım sıklığına göre değişmekle birlikte, genellikle haftalık ya da aylık olarak gerçekleştirilmektedir. Bakım sıklığı sayesinde hasta yatakları daha güvenli ve hastaları daha uzun süre konforlu sağlamaktadır. 

Bakım İşlemleri

Teknik bakım işlemleri, hasta yataklarında mevcut olan tüm parçaların kontrol edilmesi, temizlenmesi, değiştirilmesi veya tamir edilmesi gerektiğinde bakım ve onarım işlemlerini içerir. Teknik bakım işlemleri, şu alt başlıklar altında incelenebilir:

  • Hasta yataklarının yüzeyi, her kullanımdan sonra temizlenmelidir. Hasta yataklarının yüzeyi haftalık olarak silinerek temizlenmelidir. Yüzey temizliği için, su ve sabunlu sıvılar kullanılabilir.
  • Teknik bakım işlemleri, hasta yataklarının tüm aksesuarlarının kontrol edilmesini de içermektedir. Bu aksesuarlar, yastıklar, üstün körük, motorlu kısımlar ve diğer ekipmanları kapsar. Kontrol işlemi, bu aksesuarların çalışıp çalışmadığını, arızalarının olup olmadığını ve temizliğini kontrol etmek için yapılır.
  • Teknik bakım işlemleri, hasta yataklarının mekanik parçalarının da kontrol edilmesini içerir. Mekanik bakım, hasta yataklarının tüm mekanik parçalarının kontrol edilmesini, arızalarının tespit edilmesini ve gerekli bakım ve onarım işlemlerinin yapılmasını içerir.
  • Teknik bakım işlemleri, hasta yataklarının elektrik tesisatının da kontrol edilmesini içerir. Elektrik bakımı, hasta yataklarının tüm elektrik tesisatının kontrol edilmesini, arızalarının tespit edilmesini ve gerekli bakım ve onarım işlemlerinin yapılmasını içerir.
  • Teknik bakım işlemleri, hasta yataklarının güvenlik kontrollerinin de yapılmasını içerir. Güvenlik kontrolleri, hasta yataklarının güvenli kullanımı için gerekli olan tüm güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığını kontrol etmek için yapılır.

Bakım Sonrası Kontrol

hasta yatağı

hasta yatağı

Teknik bakım işlemlerinin tamamlanmasından sonra, hasta yataklarının bakım ve onarım işlemlerinin doğru bir şekilde yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir. Bakım işlemlerinin yapıldıktan sonra, hasta yataklarının çalışıp çalışmadığı, arızalarının var olup olmadığı ve güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığı kontrol edilmelidir. Hasta yatağı fiyatları da seçilen modele bağlı olarak değişmektedir.