Ev İçin En Uygun Hasta Yatağı Modelleri

Hasta yatağı alırken nelere dikkat edilir? Hasta yatağı alırken ev tipi, huzurevlerinde kullanılan ve hastane tipi modeller farklılık gösterir. Evlerde kullanılan hasta yataklarında otomatik çalışma özellikleri ilk tercih edilen özelliklerdir. Hasta yataklarının kullanılacağı yerde elektrik kesintilerinin fazla olması da yatak tasarımlarında elektrikli ya da pilli çalışan kumanda özelliklerinin tercih edilmesini gerekli kılar.

Evlerde hastaya yardımcı olacak aile fertlerinin de yatağı rahat kullanmaları son derece önemlidir. Bu sebeple, yatağın bir yerden başka bir yere rahatlıkla hareket etmesi için üç yüz altmış derece dönen tekerlek sistemlerine ihtiyaç bulunur. Hasta kadar hastaya bakan refakatçinin de rahat hareket ettireceği hasta yatağı modellerinin evlerde tercih edilmesi önerilir.

Hasta Yatağı

Kiralanan Hasta Yataklarının Özellikleri

Hasta yatağı kiralama, ekonomik olmaları ve yeni üretimden çıkmış olan yataklardan hiçbir farkının olmaması nedeniyle tercih edilir. Kiralık hasta yatakları ve ikinci el hasta yataklarında, sıfır yataklardan hiçbir fark bulunmaz. Hasta yataklarının rahat çalışması, açılıp kapanma özellikleri, otomatik çalışma prensipleri, tercih edilme sebepleridir. Kiralanan hasta yataklarının kaliteli olduğu kadar, otomatik çalışma prensiplerine de sahip olması tercih sebeplerinin başında gelir.

Kiralık hasta yatakları, her bütçeye uygun seçenekleri sunar. Kurumsal firmalar, satın alınacak olan yataklara sunduğu her türlü hizmeti kiralık hasta yatakları için de sunar. Yatakların bulunduğu yerde kurulum hizmeti, arıza halinde servis ile bakım konusunda da yardımcı olurlar. Hasta yataklarının kiralanma öncesinde hijyenik şekilde temizlenmesi de söz konusudur. Yatakların detaylı bakımlarının yapılması, yeni yataklardan hiçbir farkının olmamasını sağlar.

Farklı Yaş Grupları İçin Önerilen Yataklar

Hasta yatağı fiyatları, kalite ve dayanıklılık gibi faktörlerden etkilenir. Farklı yaş grupları için önerilen yataklar da farklıdır. Yeni doğan bebekler ile ileri yaş hastaları için önerilen yataklar farklı özellikler içerir. Yaşlı hastaların son derece hassas cilt yapıları bulunur. Bu hastaların sürekli yatmalarından ötürü incelen ciltlerinde kızarmalar ve tahrişler oluşabilir. Zamanında tedavi edilmeyen bu yaralar, uzun süreli cilt rahatsızlıklarına sebep olur. Bu nedenle, içlerinden hava kanallarının geçtiği havalı hasta yataklarının kullanılması önerilir. Bu yataklar aynı zamanda ortopedik özelliklere de sahiptir.

Kaliteli Hasta Yatakları

Hava koşullarından etkilenmeyen hasta yataklarının tercih edilmesi son derece önemlidir. Paslanmayan, temizliği kolay olan uzun süre dayanıklı yatakların kullanımı tavsiye edilir. Hasta karyolalarında da şıklık, yatan hastaya moral katan faktörlerdir. Bu sayede hastalığın daha rahat ve kolay geçtiği gözlenir.