Kat Kaloriferi Nasıl Çalışır Ne İşe Yarar?

Kış aylarının gelmesi ile birlikte yaşam alanlarının ısıtılması için birbirinden farklı enerji türleri ya da yakıtlar kullanılır. Günümüzde sıklıkla kullanılan kömür ve doğalgaz gibi yakıtlar konforlu bir hayatın kapısını aramıştır. Tek katlı dairelerde ya da bireysel olarak ısınmak isteyen ev sahiplerinin kullandığı kat kaloriferi tüm evin ısınmasına yardımcı olur. Merkezi sistem yerine tercih edilen kat kaloriferi tıpkı merkezi sistem tarzında çalışır. Kat kaloriferleri için hazırlanan kazanlar bulunur. Bu kazanlar suyun ısıtılarak borular aracılığı ile radyatörlere ulaşmasını sağlar. Ardından radyatörlerde bulunan su soğumaya başlayınca yeniden kazana ulaşır burada ısındıktan sonra tekrar radyatörlere doğru ilerler. Kat kaloriferinin çalışma mantığı bu şekilde tekrarlar.

Kat Kaloriferi İçin Hangi Yakıt Tercih Edilir?

Tek katlı ev, tek daire ya da villa tarzı yapılar için tasarlanan kat kaloriferi bu yaşam alanlarını kış aylarının gelmesi ile beraber sıcacık yapar. Kat kaloriferi için tercih edilen yakıtlar kendi içerisinde iki kısma ayrılır. Bunlar katı yakıtlar ve sıvı yakıtlardır. Kat kaloriferi için kullanılan odun kömür ve benzeri malzemeler katı yakıtları oluştururken doğalgaz ve mazot ise sıvı yakıtları oluşturur. Günümüzde kat kaloriferi için sıvı yakıtlar daha fazla tercih edilmektedir.

Kat Kaloriferi Kullanıcıları Nelere Dikkat Etmeli?

Konforlu ve sıcak bir kullanım imkanı sunan kat kaloriferi kullanımı sırasında bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Bu durum hem ısınma performansına yardımcı olur hem de olası kazalar önlenir. Kat kaloriferi yakmadan önce kazanın sus olması gerekir. Ardından su seviyesine dikkat etmek gerekir. Bu uygulama önemli olduğu için sürekli olarak kontrol edilmeli ve su seviyesi azaldığı takdirde hemen takviye edilmelidir. Su takviyesi yapılırken kesinlikle kazanın soğumuş olması gerekir aksi takdirde bazı sorunlara neden olabilir. Güvenilir olması açısından her zaman kazan kontrol edilmelidir. Kat kaloriferi çalışır durumda iken kapakları asla açılmamalıdır. Kapakların açılması gereken durumlarda ise hemen kalorifer sistemi durdurulmalı ve kapak daha sonra açılmalıdır.

Kat Kaloriferi Modelleri

İhtiyaçlar doğrultusunda üretilen kat kaloriferi modelleri birbirinden farklı özelliklere ve tasarımlara sahiptir. Bu kadar çeşitli modelin bulunması tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmıştır. Yaşam alanlarının büyük ya da küçük olması alınacak olan kat kaloriferi kazanının seçiminde büyük role sahiptir.

En çok tercih edilen kat kaloriferi modelleri içerisinde MY – katı yakıtlı üç geçişli manuel yüklemeli kat kaloriferi, BK- katı yakıtlı 4 geçişli manuel yüklemeli kat kaloriferi, MYKM- katı yakıtlı üç geçişli manuel yüklemeli kat kaloriferi, KM – katı yakıtlı üç geçişli otomatik yüklemeli kat kaloriferi çeşitleri bulunur. Bu modeller oldukça şık ve estetik bir şekilde tasarlanmıştır. Her yerde keyifli bir şekilde kullanılan kat kaloriferi modelleri bulunduğu ortamları sıcacık hale getirir.

Firma Seçimi

Kat kaloriferi alırken cihazın özelliği kadar tercih edilecek firmanın özelliği ve referans sahibi olması önemlidir. Alışveriş yapılacak firma öncelikle araştırılmalıdır. Aynı şekilde internet alışverişi yapan kat kaloriferi firmaları da bulunur. Bu konuda güvenilir sitelerden destek almak ve burada bulunan kişilerle doğrudan iletişime geçmek gerekir.

Kat kaloriferi alırken Firma seçimi konusunda firmanın kurumsal olmasına önem vermek gerekir. Çünkü kurumsal firmalar her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tutarak satışını gerçekleştirmiş olduğu ürünleri garanti kapsamında bulundurur. Yani ürünler ilgili herhangi bir sorunda firma yaşanılan mağduriyeti giderilir. Bu müşteri açısından büyük önem arz ediyor. Müşteri memnuniyetinin ön planda tutulduğu, problemlerin kolaylıkla çözüldüğü https://www.mimsankazan.com.tr/ürünler/km-kati-yakitli-uc-gecisli-otomatik-yuklemeli-kat-kaloriferi  firmasından gerekli her türlü yardım ve desteği alabilirsiniz.