ISO 27001 Baş Denetçi Eğitimi Neleri Kapsar?

ISO 27001 baş denetçi eğitimleri, eğitime katılanların Bilgi Güvenliği Sistemi ile ilgili olan gereklilikleri öğrenmesini, yasal çerçevelere uygun tetkik yapabilmesini, ISO 27001 standardına uygun bir şekilde Bilgi Güvenliği Sistemi belgelendirmesinde bulunan denetin kuruluşlarının çalışma ilkeleri doğrultusunda perspektif geliştirilmesine yardımcı olur. Bununla ilgili bilgilendirmeler yapılır ve katılan öğrencilerin etkin bir şekilde değerlendirme yapabilmesine olanak tanıyan denetim teknikleri geliştirilir. Eğitim içeriği şunları kapsar:

  • Bilgi güvenliği
  • Bilgi güvenliğinin önemi
  • ISO 27001 gereklilikleri
  • Güvenlik tehditlerinin ve zayıf noktaların incelenmesi
  • Güvenlik risklerinin yönetimi
  • Güvenlik kontrollerinin seçilmesi
  • Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemini kurma yöntemi
  • ISO 27001 denetleme teknikleri
  • Bir ISO 27001 tetkik ekibinin idaresi ve yönetimi
  • Görüşme teknikleri
  • Tetkikin raporlanması
  • Yeterliliği kanıtlayacak sınav

ISO 27001 Baş Denetçi Eğitimi yapılırken temel amaç, söz konusu yönetim sistemlerinin içerdiği şartlara uygun olacak şekilde etkin Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi denetimlerinin yapılmasıdır. Aynı zamanda bu konuda yönetimlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için gereken beceri ve bilgiler eğitim içerisinde katılımcılara verilir.

​Eğitimin Hedef Kitlesi

Firmalarda ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi'nin doğru ve etkin bir şekilde kurulmasını sağlayan eğitim, kurulumdan sonra uygulanmasına da sağlar. Bu bağlamda bu söz konusu yönetim sisteminin yönetim sürecinde görev alacak ne kadar kişi varsa bu eğitimin hedef kitlesi içinde yer alır.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sistemi

Firmamızda yer alan tüm ekip arkadaşlarımız sizlere belgelendirme ve denetim hizmetlerinden edindikleri tecrübeleri sizlere aktarır. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri hususunda pratik çözümler sunmak üzere bilgi ve tecrübelerini sürekli geliştiren çalışanlarımız, verdikleri eğitimler sayesinde anlayışınızı, bilginizi ve uygulamalarınızı test etmek adına pek çok teknik çalışmaya yer vermektedir. Böylelikle verilen eğitimler size ve firmanıza denetim anlayışı kazandırırken iyi bir ISO 27001 Standardı yetkinliğine sahip olursunuz.

İşinize ve Firmanıza Faydası

Etkili tetkikler, sizi, firmanızı ve müşterilerinizi olası tehlikelerden korumak adına aldığınız önlemlerin sağlıklı bir şekilde yönetildiğinden ve istenilen sonuçlara erişildiğinden emin olmanızı gösteren bir rehber niteliğindedir. Bu bağlamda verilen eğitimler, baş denetçi olacak kişilerin, bir Bilgi Güvenliği sistemi denetimini ISO 19011 (ve gerekiyorsa ISO 17021) çerçevelerine uygun şekilde planlama, yürütme, raporlama ve bununla beraber gelen takip aşamasını gerçekleştirme görevini olması gerektiği şekilde yapmasına fayda sağlar. Tüm bu süreçlere ait görevi eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirirken sürdürülen tüm basamakların sağlıklı yerine getirilmesi görevini yerine getiren bir kişinin aldığı eğitimlerdir.

Baş Denetçi Eğitimi

Tetkik, bütün yönetim sistemlerinin başarılı olabilmesi için kritik bir noktadır. Bu sebeple zorlu engelleri, ağır sorumlulukları ve karmaşık problemleri barındırdığı da unutulmamalıdır. Yoğunlaştırılmış bir eğitim programıyla, BGYS denetimcilerini iyi bir tetkik planını yönetmek, planlamak, idare etmek ve uygulamak üzerine gelişimler kaydedilir. Öte yandan eğitime katılanların belgelendirmelerine katkıda bulunmak üzere görev yapan tüm eğitmenler bu konuda tecrübesi olan kişilerdir.

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, çeşitli sayıda disiplinin bir arada olduğu, son derece önemli bir standarttır. Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemlerinin kurulmasına, işletilmesine ve denetlenmesine ilişkin her türlü yetkinliği başarılı bir şekilde katılanlara aktaran bir eğitimdir. ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği sisteminde görev alacak denetçiler, söz konusu denetimin gerekliliklerini yerine getirecek yetkinliğe bu eğitim sayesinde sahip olurlar. Eğitim sonunda katılımcılara yetkinliği saptamak amacıyla sınav uygulanır. https://www.burakeksi.com/iso-27001-bas-denetci-egitimi-cqi-irca-onayli-istanbul/ daha fazla bilgi alabilirsiniz ve söz konusu eğitimi talep edebilirsiniz.