Havuz Kurulum Malzemeleri

Yaz aylarının vazgeçilmezleri olan yüzme havuzları, kişilerin rahat kullanabileceği bir derinlik ölçüsüne sahiptirler. Yüzme havuzları görünüm itibari ile basit bir şekle sahip olsalar da aslında kurulum aşamasında oldukça zorlayıcı ve kullanım sırasında da bakım isteyen ortamlardır. Bu anlamda en önemlisi hem yüzme havuzu hem de topluma açık olan havuzlarda temizlik, hijyen ve bakımlı olması gereklidir. Havuzların sık kullanımlarından dolayı bakteri ve virüs gibi maddelerin oluşumu kaçınılmaz olduğundan, havuz kimyasalların kullanımı Sağlık Bakanlığı tarafından işletmelere mecburi tutulur.

f:id:umituz:20210709170114j:plain

Havuz kimyasalları




Havuzların hijyen ve bakımlarının sağlanması için yapım ve bakım aşamasında kullanılan malzemelere mutlaka dikkat edilmelidir. Havuzun yapım aşamasını tamamlayan kişiler bir proje üzerinde çalışmalarını sürdürür ve havuz malzemeleri seçimi bu projeye göre yapılır. Havuz yapım aşamasında birinci sınıf malzeme kullanılması büyük bir önem taşır. Birinci sınıf malzemeler hijyenik ortamlar sağlayacağı gibi uzun ömürlü kullanımlar için de uygundurlar. Kalitesiz malzemeler ile yapılan havuzlarda bakım masrafları oldukça fazla ve havuz hijyeni konusunda da problemlerin yaşanması kaçınılmazdır.

Havuz Malzemeleri Çeşitleri

Tam donanımlı bir havuzun kurulması için havuz ekipmanları eksiksiz bir şekilde kurulması gereklidir. Havuz kurulumunda kullanılması gerekli olan havuz malzemeleri, havuzun hem güvenli bir ortam olmasına hem de hijyen açısından temiz olmasına katkı sağlar. Bu anlamda havuz kurulumlarında su tesisatlarının kurulmasında kullanılan PVC borular büyük bir önem arz eder. Havuz inşaatında kullanılan boruların basınçlı su etkisine karşı mutlaka dayanıklı olması gerekir. Havuz güvenliği içerisinde yer alan aydınlatma ürünlerinin birinci sınıf kalitede olmasına dikkat edilmelidir.

f:id:umituz:20210709170148j:plain

Havuz lambası




Havuz ekipmanları içerisinde sıklıkla krom malzemelerin kullanımı tercih edilir. Krom malzemeler hem ekonomik açıdan hem de hijyen açısından en ideal seçimlerdir. Bunun yanı sıra havuzlarda berrak ve temiz bir suyun elde edilebilmesi için havuz filtrasyon ürünleri kullanılır. Havuz filtrasyon ürünlerinin kurulumunda yapılan en ufak hata havuz kimyasallarının geçişine neden olabileceğinden bu konuda hassasiyetli çalışmalar yürütülmelidir.

Havuz Malzemeleri Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havuz malzemeleri alırken mutlaka birinci sınıf kalitede malzemeler tercih edilmeli ve hijyene önem verilmelidir. Havuz insan vücudu ile birebir temas halinde olduğundan, havuz ekipmanları alınırken bu detay göz ardı edilmemelidir. Öyle ki kalitesiz alınan ürünler insan sağlığını tehlikeye sokacağı gibi havuz için de verimlilik sağlamaz. Havuz ekipmanları kalite ve uygun fiyatlar için https://www.e-havuzcum.com/kategori/havuz-temizlik-ekipmanlari adresinden ulaşabilirsiniz.